Mikä on rescue koira ja miten sellaisen voi saada?

  • Date posted3 years ago
  • Frida

Rescue on Englannin sana, joka tarkoittaa pelastamista tai pelastusta. Tästä johdettu rescue koira on sananmukaisesti pelastettu koira. Tällainen koira voi olla hylätty koira, joka on löydetty kadulta tai jostain muualta. Se voi myös olla koira, joka on sijoitettu uuteen kotiin kun alkuperäinen koti on joutunut jostain syystä luopumaan siitä. Koirilla on myös monia muita syitä, miksi niistä voi tulla niin sanottuja rescue koiria. Omistaja on voinut kohdella sitä kaltoin ja se on otettu huostaan tai kyseessä voi myös olla inhimillinen tapahtuma, kuten omistajan kuolema. Oli syy mikä tahansa vaikka karvaton koira, tällaisia koiria on olemassa paljon ja ne etsivät kotia. Kerromme tässä artikkelissa, mistä tällaisen rescue koiran voi hankkia ja mitä sen hankkimisessa sekä hoitamisessa tulee ottaa huomioon.

Kodittomien koirien järjestöt

Rescue koira voi löytyä monien järjestöjen kautta, jotka auttavat koiria löytämään uusia perheitä tai omistajia itselleen. Nämä järjestöt pitävät koirista huolta ja etsivät koirille hyviä koteja, joissa niiden on turvallista elää ja kasvaa. Tällaiset järjestöt perustavat monesti löytöeläintarhoja, joista annetaan koiria hyvään kotiin. Monissa muissa maissa voi kulkurit eli kulkukoirat olla todellinen ongelma ja koiria on hylättynä tai vapaan todella paljon. Tällaiset järjestöt toimivat siksi myös monesti ympäri valtion rajojen ja tuovat sitä kautta koiria muista maista myös Suomeen. Suomalaiset kodittomat koirat ovat myös näiden järjestöjen avustuksen alla, joten ne eivät hylkää kotimaisia koiriakaan.

Järjestöt varmistavat koirille kaikki tarvittavat rokotukset kun ne tuodaan Suomeen ja sillä tavalla koirat ovat valmiita luovutettaviksi. Suomessa toimivia järjestöjä tai niiden yhdistyksiä on monia erilaisia ja eri maista, joissa kotia etsivät koirat ovat:

• Balkanin koirat ry
• Kodittomat Bulgarian Koirat ry
• Auringonkoirat ry, Autetaan Eläimiä ry,
• Costa Blancan rescuekoirat ry, Galgos del Fénix ry, Kodittomat Espanjan Koirat ry, Los Perros de Andalucia en Finlandia ry
• Pelastetaan Koirat ry
• Kyproskoirat ry
• Pet Rescue Finland ry
• Autetaan Eläimiä ry, Kodittomien Koirien Ystävät ry, Rescueyhdistys Kulkurit ry
• Nobody’s dog Suomi-Serbia ry
• Rekku Rescue ry
• Elämä koirille ry, Viipurin Koirat ry

Verkkosivustot ja sosiaalinen media

Rescue koira on myös tavallisesti sama kuin ilmoitus annetaan koira. Tällaisia ilmoituksia voi löytää lähes, mistä tahansa netistä. Tällaiset verkkosivustot ovat usein kaikille avoimia ja niissä voi myös olla ihmisiä, jotka eivät toimi kunniallisesti. Sosiaalinen media on melko hyvä paikka löytää uuteen kotiin sijoitettava koira, koska koiran antajaan voi tutustua sosiaalisen median kautta ja varmistaa myös, että kyseessä on oikea henkilö. Pelastettaviin koiriin liittyy tunteita ja monet voivat yrittää käyttää hyväuskoisia henkilöitä hyväkseen.

Yksi sivusto, jossa on monia koiriin ja niiden luovuttamiseen ja myyntiin liittyviä juttuja on apula. Täällä on paljon keskustelua ja myös kommentteja koirista ja miten niiden hankinta on onnistunut. Annetaan ilmoituksia sekä myynti-ilmoituksia löytyy myös perinteisistä verkon kirpputoreista sekä facebookista. Varsinaiset koirien verkkokaupat, eivät yleensä myy rescue koiria.

Mitä tulee ottaa huomioon kun hankkii rescue koiran?

Rescue koira voi olla kaltoin kohdeltu yksilö tai henkisesti kärsinyt hylkäämisen tai kadulla olon takia. Tämä on tärkeää huomioida kun hankitaan rescue koiraa. Recuse koiran hankintaan liittyy monesti myös ehtoja. Tällaisia ehtoja voivat olla tietty ikä. Luovutettavissa perheessä ei välttämättä saa olla pieniä lapsia ja koko perheen tulee sitoutua siihen, että perheeseen otetaan koira. Koiraan on myös sitouduttava ja sitä ei saa luovuttaa takaisin heppoisin perustein. Tämä on todella tärkeää ymmärtää ja ennen hankintaa on ajatusta mietittävä kunnolla. Lisäksi tulee ymmärtää, että koiran käytös voi muuttua ja sitä ei voi koskaan ennakoida, joten rescue koira voi olla todella hankala tapaus tai vaihtoehtoisesti todella helppo ja mukava. Tät ei voi koskaa tietää ennakolta.

Koiran adoptointi tapahtuu yleensä järjestön kautta, johon tehdään hakemus. Hakemuksen jälkeen järjestön työntekijät ovat yhteydessä hakijaan ja järjestävät tämän tai näiden kanssa haastattelun. Haastattelussa pyritään selvittämään motiiveja ja koiran sopivuutta perheeseen tai yksilölle. Vaikka kyseessä on pelastettu rescue koira, on sen hankkiminen järjestöjen kautta maksullista. Voi siis olla, että pelastetun koiran hankinta ei ole yhtään halvempi kuin rotukoiran hankinta vaikka motiivit ovatkin hyvät. Myös tämä kannattaa huomioida ja siksi rescue koira vaatii todella hyvää sitoutumista omistajaltaan.

Kannattaako rescue koira hankkia

Jos olet valmis sitoutumaan koiraan ja antamaan koiralle hyvän kodin, on rescue koira hyvä vaihtoehto, jota kannattaa harkita. Voit lukea lisää artikkeleita, jotka kertovat koirista tietoa LuminaBlog sivuilla. Pohdi siis tarkkaan, millaisen koiran haluat hankkia itsellesi. Koiran hankkiminen on kuitenkin järkevää ja koirasta saat itsellesi pitkäaikaisen ystävän ja perheenjäsenen, joka on myös ihmisen paras ystävä.

Lisää Verkkokaupat