Minkä takia karvaton koira voisi olla juuri oikea sinulle

  • Date posted3 years ago
  • VirginiaGlobal

Olet varmasti tottunut siihen, että koiralla on joko pitkä tai lyhyt karva. Maailmassa on myös monia koirarotuja, joilla ei ole karvoja tai niitä on hyvin vähän. Karvaton koira on koira siinä, missä toisetkin koirat ja myös karvaton koira on hyvä lemmikki. Tämän takia ei ole koiraa karvaan katsominen, kuten vanha sanonta kuuluu. Erikoisten rotujen kohdalla on kuitenkin mietittävä erilaisia asioita kuin myös karvoja omaavien koirien kanssa. Jokaisen lemmikin hoidossa on otettava huomioon välineet, ruoat ja monia muita asioita. Lue artikkelistamme lisää, mitä sinun tulee huomioida, jos hankit itsellesi karvattoman koiran ja miksi se voi olla juuri oikea koira sinulle.

Karvaton koira rodut

Karvattomia koirarotuja on monta vaikka niitä ei kovin usein näekään tai ne eivät ole välttämättä kovin yleisiä ainakaan pohjoisella pallonpuoliskolla. Moni karvaton koira rotu onkin saanut nimensä eteläisten maiden tai mantereiden mukaan. Tällaisia ovat esimerkiksi Afrikankarvatonkoira, Egyptinkarvatonkoira, Intiankarvatonkoira ja Meksikonkarvatonkoira. Rotuja löytyy myös monia Etelä-Amerikan suunnalta, joita ovat muun muassa Inkojenkarvatonkoira, Perun karvaton koira, Mayojenkarvatonkoira ja Boliviankarvatonkoira. Tämä on ehkä ihan sopivaa koiralle, jolla ei ole karvoja, tulla maasta jossa on hyvin paljon lämpimämpää kui kotona Suomessa. Vaikka karvaton koira onkin menettänyt karvansa, ei se tee siitä huonompaa. Useimmat karvattomat koirat ovatkin erittäin sosiaalisia, lempeitä ja suloisia ja ne ovat hyviä perhekoiria. Karvattomat koirat ovat myös yleensä rotukoiria, koska sekarotuinen koira harvemmin on karvaton.

Miksi karvaton koira?

Karvaton koira on hyvä koira kuten todettiin muun muassa luonteen takia. Ne ovat yleensä lempeitä ja sopivat hyvin perheiden koiriksi. Osa roduista on kuitenkin vilkkaita, joten myös karvattomien koirien kanssa tekemistä riittää. Karvojen puute voi olla myös hyvä etu ja sen takia karvaton koira on pääasiassa allergiavapaa koira. Tämä voi olla tärkeää monessa perheessä, jossa jollakin perheenjäsenellä on paha allergia, ja silti halutaan hankkia koira omaan kotiin. Karvaton koira tarvitsee myös erityisiä varusteita, joita voi löytää helposti netistä. Tähän kannattaa panostaa ja miettiä tarkkaan, miten paljon koiraan joutuu panostamaan rahaa ennen sen hankkimista.

Karvaton koira on myös hyvin helppohoitoinen koira. Koska karvoja ei ole, ei ole myöskään jatkuvaa imuroimista ja karvojen puhdistamista matoista, huonekaluista tai vaatteista. Karvaton koira sopiikin myös kiireiselle perheelle, joka haluaa pitää kotinsa puhtaana karvoista. Ne eivät myöskään vaadi niin paljoa huoltoa turkin kanssa kuin toiset koirat ja niiden puhtaana pitäminen on nopeaa ja kätevää. Monilla muilla koirilla märältä lenkiltä kotiin tulo voi viedä aikaa ja koira on aina pestävä ja puunattava kunnolla, ennen kuin koiran voi päästää vapaaksi kotiin. Karvattoman koiran kanssa nopea puhdistus ja kuivaus käy nopeasti ja helposti.

Karvattoman koiran varusteet

Varsinkin pohjoisessa karvaton koira on poissa perinteisestä lämpimästä elinympäristöstään. Omalle pihalle koira aitaus ei ole ehkä ensimmäinen hankinta kun on karvaton koira kyseessä. Tämän takia on todella hyvä hankkia omalle karvattomalle koiralle kunnon koiran vaatteet sekä varusteet.

Koirille on saatavilla hyviä pukuja, jotka suojaavat koiran koko kehon ja pitävät koiran lämpimänä ja suojassa sateelta. Asut on usein myös varustettu heijastimilla, joten näkyvyys on pimeällä todella hyvä. Koiran asuja saa myös eri vuodenaikoihin ja tämä on karvattoman koiran kohdalla tärkeää, koska Suomessa myös kevät ja syksy ovat kovin viileitä. Asun lisäksi koiralle voi hankkia kengät tai tassujen suojat riippuen tarpeesta saatavilla on myös pidempiä jalkojen lämmittäjiä. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos kyseessä on aktiivinen koira, jonka kanssa lenkkeillään paljon ja pitkiä matkoja.

Karvattomille koirille on saatavilla paljon varusteita kuin myös muille koirille. Voit löytää erilaisia tuotteita netistä, joita tarjoavat useat lemmikkien verkkokaupat. Verkkokaupoissa kannattaa tutustua tuotteisiin ja vertailla niitä kauppojen välillä.

Lopuksi

Kun katsomme monia asioita, on karvaton koira todella hyvä vaihtoehto perheen omaksi lemmikiksi. Vaikka karvattomilla korilla voi olla enemmän varuste tarpeita, ja monia asioita varsinkin Suomessa, pitää ottaa huomioon, ei niiden hoidossa ole paljoa muuta kuin positiivisia asioita muihin rotuihin verrattuna. Jokainen lemmikki on kuitenkin tärkeä ja omalle perheelle sopivan lemmikin hankkiminen on tärkeä ja pitkä prosessi, jota ei kannata tehdä hätiköiden.

Muista tutkia ja hakea tietoa erilaisista roduista ja niiden luonteista sekä muista asioista. On tärkeä harkita oikean lemmikin valintaa kunnolla ja suunnitella se siten, että sen hyvinvointi voidaan myös taata. Tällä tavalla voit löytää omalle perheelle juuri oikean lemmikin. Lisäksi voit tutustua muihin artikkeleihin LuminaBlog sivuilla ja saada lisätietoa muun muassa koirista. Käy siis tutustumassa sivuihin ja etsimässä tietoa itsellesi. Koira on todella ihmisen paras ystävä ja sen hankkiminen on järkevää.

Lisää Verkkokaupat