Mikälaisia koira tarvikkeita hankin koiralleni?

  • Date posted3 years ago
  • VirginiaGlobal

Oma koira on perheenjäsen, joka tarvitsee huomion ja liikunnan lisäksi myös paljon erilaisia tarvikkeita. Koira tarvikkeet ylläpitävät eläimen hyvinvointia ja ovat tärkeitä myös turvallisuuden ja muiden asioiden kannalta. Tarvikkeita on muitakin kuin hihna ja ruokakuppi, jotka ovat tärkeitä. Kerromme tässä artikkelissa, mitä kaikkea koiralle kannattaa hankkia ja mitä kannattaa ottaa huomioon kun hankkii erilaisia tarvikkeita ja tuotteita. Koira tarvikkeita tarjoavat nykyisin monet verkkokaupat, joten niiden löytäminen on yhä helpompaa.

Liikunta ja ulkoiluvälineet

Koiran kanssa ulkoilu on yksi päivittäin useasti tapahtuva aktiviteetti ja sitä varten on hankittava vähintään kaulapanta ja hihna. Koiran ulkoiluttaminen kaupunki tai taajama-alueella vapaa on kielletty ja koiran tulee olla talutushihnassa. Koirien kaulapantoja ja hihnoja on saatavilla monia erilaisia ja niiden valinnassa kannattaa myös huomioida muutamia asioita.

Kaulapanta kannattaa valita koiran koon mukaan. Pienelle koiralle tai pennulle on hyvä hankkia ohut ja kevyt kaulapanta. Suuremmille koirille voi hankkia painavamman ja kestävämmän kaulapannan. Kaulapantoja saa monilla erilaisilla materiaaleilla ja nykyään varsinkin heijastimilla tai valoilla varustetut kaulapannat ovat suosittuja. Ne tuovat valoa pimeään ja tekevät koiran lenkittämisestä turvallisempaa. Kaulapannalle on myös vaihtoehtoja, jotka voivat olla joillekin koirille paljon mukavampia. Koirien valjaat ovat hyvä vaihtoehto, jos koiran kanssa käydään pitkillä lenkeillä tai liikutaan vauhdikkaammin. Valjaiden avulla koiraa, varsinkin suurempaa koiraa, on helpompi hallita ja samalla koiran kaulalle ei tule rasitusta, jos koiran joutuu pysäyttämään tai pitämään kiinni voimalla. Valjaita on myös saatavilla niin suurille kuin pienille koirille ja se on hyvä vaihtoehto, jota kannattaa harkita. Valjaat ovat ehkä hintavammat mutta pidemmän päälle ne ovat mukavampi vaihtoehto.

Kaulapannan ja valjaiden lisäksi tulee hankkia kunnon hihna. Hihnoja on myös monia erilaisia malleja. Riippuen ulkoiluttamis tavasta hihna voi olla joko lyhyt tai rullalle kiertyvä pitkä hihna. Myös koiran koko vaikuttaa hihnan paksuuteen ja kestävyyteen. Jos koiraa pidetään pihalla hihnassa kannattaa myös hankkia hihna, jonka avulla koira pystyy liikkumaan ilman, että hihna jää johonkin jumiin. Vaihtoehtoisesti voi koira aitaus on hyvä vaihtoehto, jos haluaa, että koira saa olla vapaasti omalla pihalla ja nauttia ulkoilmasta.

Ruoka ja juoma-astiat

Ruoka- ja juomakuppien kanssa kannattaa panostaa laatuun. Heikosta materiaalista valmistetut koira tarvikkeet ja astiat kuluvat nopeasti ja ovat ikävän näköisiä. Ota myös huomioon koiran koko kun valitaan astioita. Suurelle koiralle ei missään tapauksessa harkita pientä astiaa, josta koiran on vaikea syödä. Sama pätee pieneen koiraan, joka ei pysty hyvin ruokailemaan liian suuresta astiasta. Juoma-astia on myös hyvä valita koiran koon mukaan. On erittäin tärkeää, että koiralla on koko ajan raikasta vettä tarjolla. Juomapisteitä voi olla kotona useampiakin esimerkiksi yksi sisällä ja yksi ulkona. Näin voi varmistaa, että oma lemmikki saa riittävästi juotavaa.

Astioille on hyvä hankkia myös tukeva alusta, joka pitää astiat paikoillaan. Lisäksi alusta suojaa lattiaa ruoka ja juomaroiskeilta. Tällä tavoin pysyy myös oma keittiö paremmin siistinä. Koira tarvitsee kunnon laadukkaat astiat, joista syödä. Ethän itsekään halua syödä huonoista astioista.

Ruoka

Koiran ruoan valintaan vaikuttavat monet asiat mutta pääasia on, että panostaa laadukkaaseen ravintoon. Nämä todella tärkeät koira tarvikkeet vaativat erityishuomiota. Ei ole väliä, onko kyseessä näyttelykoira tai sekarotuinen koira, kaikille koirille on hyvä antaa oikeanlainen koiran ruoka. Suurille koirille on saatavilla suuria pusseja ja säkkejä ruokaa, jotka ovat todennäköisesti halvempi vaihtoehto kuin pienet pussit. Pienen koiran kanssa pärjää tietenkin pienemmällä. Hanki laadukkaat ruoat lemmikkikaupasta kuten musti ja mirri. Seuraa aina, miten koira reagoi ruokiin ja jos jotain ruoka-ainetta kohtaan tulee oireita tai reaktioita koiralla, kannattaa harkita ruoan vaihtamista. Tällöin voi olla myös tärkeää käydä tutkimassa, onko koiralla jotain allergioita. Koiran terveysongelmat voivat estää jonkin ruoka-aineiden käytön ja siksi on tärkeä tarkkailla oman koiran käytöstä ja jätöksiä.

Koiran makuupaikka

Koira tarvikkeet kuten oma makuupaikka on koiralle tärkeä ja siitä tulee nopeasti paikka, jossa oma lemmikki voi rauhoittua ja ottaa omaa aikaa. Koiran pedin valinnassa voi olla luova ja valmiita petejä on myös paljon saatavilla erilaisissa kaupoissa. Pääasia on, että koiralla on hyvä olla oli makuupaikka vaikka tiipii teltta. Koira tarvikkeita voi löytää monista kaupoista kuten Peten koiratarvike ja zooplus.

Hoitotuotteet

Tarvitset koirallesi myös erilaisia hoitotuotteita ja koira tarvikkeita. Sinun tulee hankkia kynsisakset, jos et ole valmis käymään aina leikkauttamassa kynsiä. Tarvitset myös yleensä pesuaineita, jotka ovat suunniteltu juuri sinun koirasi turkille. Samalla on selvitettävä tarvitsetko, jotain voiteita koirallesi esimerkiksi tassuja tai polkuanturoita varten. Voit tutustua erilaisiin artikkeleihin koiriin liittyvistä asioista LuminaBlog sivustoilla ja lukea myös muiden käyttäjien kommentteja vaikka koirille suunnatuista verkkokaupoista.

Lisää Verkkokaupat