Miten löytää myynnissä olevia koiria?

  • Date posted3 years ago
  • VirginiaGlobal

Monella perheellä tai yksityisellä henkilöllä voi olla mielessä koiran hankinta. Ajatus koiran hankkimisesta voi tulla yhtäkkiä tai sitä on voitu miettiä jo pidemmän aikaa. Netissä on paljon paikkoja, joissa on koira myynnissä. Olet voinut myös nähdä ilmoituksia kaupoissa, joissa myydään koiranpentu. Muita paikkoja voivat olla erilaiset netin kirpputorit tai sosiaalisen median myyntipaikat mutta voi olla hankala tietää, mistä oma lemmikki kannattaisi hankkia. Koiran hankinnassa on myös monia muita asioita, mitä pitää ottaa huomioon, kun etsitään paikkaa, jossa on koira myynnissä. Kerromme tässä artikkelissa, mistä koiria voi löytää ja millä perusteella.

Rotukoira kennelistä

Ensimmäinen tärkeä asia koiran hankkimisessa on ymmärtää, mihin sitoutuu kun hankkii itselleen koiran. Koiran hankkiminen merkitsee yleensä kymmenen tai jopa 15 vuoden sitoutumista ja se voi olla monelle todella pitkä aika. Tämän takia kannattaa hankintaa harkita ja käyttää päätöksentekoon jonkin verran aikaa. Koiran hankinnassa asioihin perehtyminen auttaa ja silloin myös itse hankinta tulee helpommaksi. Monille koiran ostajille on tärkeää, että kyseessä on jonkin rotuinen koira.

Puhtaita rotukoiria voi lähteä etsimään kenneleistä. Rotujen etsimisessä on otettava huomioon myös koiran käyttötarkoitus. Puhtaat rodut ovat monesti tarkoitettu johonkin tiettyyn tehtävään, joten niihin kannattaa tutustua. Tietenkin asiaa voi tiedustella kennelistä, josta varmasti saa asiantuntevaa apua.

Rodun valinnan jälkeen on aika ottaa yhteyttä tiettyjen koirarotujen kasvattajiin. Kasvattajista saa tietoa netistä erilaisilta järjestöjen tai yhdistysten sivuilta, jotka ovat erikoistuneet koiriin ja erityisesti rotukoiriin. Esimerkiksi kennelliiton sivuilta voi selata erilaisia pentulistoja ja etsiä itselleen juuri oikeaa rotua ja kasvattajaa. Tämä voi helpottaa hakemista, jos haussa on erikoisempi rotu kuten esimerkiksi chihuahua pentu tai pomeranian pentu. Kennelliiton sivuilta löytyy myös paljon muuta tietoa rotukoirista.

Kasvattajilta koiraa ostettaessa ollaan tekemisessä ammattilaisen kanssa, joka tuottaa hankinnasta oikeanlaiset sopimukset ja koirasta saa tarkat tiedot sen hankinnan yhteydessä. Tämä helpottaa kaikessa ja niiden avulla voi varmistaa, että koiraa hoidetaan oikein.

Sekarotuinen koira

Sekarotuinen koira voi rotukoiran sijasta löytyä vaikka verkkokaupasta. Yleensä verkkokaupat ovat kuitenkin on netin ilmoituspalsta tai muu vastaava foorumi. Sekarotuiset koirat ovat ihan yhtä hyviä lemmikkejä kuin rotukoiratkin, joten sellaisen hankkimista ei tarvitse lainkaan pelätä. Sekarotuisen koiran osalta voi myös selvittää omistajalta tai kasvattajalta koiran taustoja. Tämä on tärkeää, varsinkin periytyvien sairauksien takia. Monesti koiria myyvät kasvattajat kertovat koiran historiasta ja syntyperästä. Jos tietoa ei ole saatavilla, kannattaa olla varuillaan. Lisäksi kun on hankkinut sekarotuisen koiran on se käytettävä eläinlääkärissä tasaisin väliajoin. Ainakin silloin kun koiralla on jotain vikaa. Ennen hankintaa on myös varmistettava, että koira on saanut tarvittavat rokotukset ja eläinlääkäri on tutkinut koiran kunnolla.

Muista myös tehdä virallinen kauppakirja koiran hankinnasta, jossa on kaikki tarvittavat tiedot koirasta sekä lisäksi myös tietoa siitä, miten toimitaan, jos koiralla esiintyy myöhemmin jotain periytyviä sairauksia. Tämä on hyvä kirjata, koska jälkeenpäin voi olla vaikea todistaa, jos näistä ei ole puhuttu kaupan yhteydessä. Kaikki tärkeät asiat tulisi kirjata kauppakirjaan, jotta voi varmistaa, että myös sekarotuinen koira on hyvä hankinta.

Kotia vailla olevat koirat

Monesti koiran voi myös löytää verkon kautta kun laittaa ilmoituksen esille, jossa ostetaan koira. Tällaisia osta koira ilmoituksia näkee myös monissa lehdissä ja muissa medioissa. Hylättyjä tai ilman kotia vailla olevia koiria on myös paljon. Niitä on voitu pelastaa toisista maista tai ne on hylätty omistajan toimesta, eikä niillä ole kotia. Tällainen rescue koira voi olla tai löytyä sivustoilta, jotka etsivät koirille kotia.

Tällaisen koiran hankinnassa on otettava huomioon, että koiran menneisyyttä ei tiedetä. Silloin koiraa on voitu kohdella huonosti ja sille on voinut sitä kautta muodostua, jotain pelkoja tai muita ongelmia, jotka eivät aina näy päällepäin. On siis hyvä tutustua tällaisiin koiriin ennen niiden hankintaa ja katsoa miten ne käyttäytyvät perheen tai itsensä kanssa. Hylättyjä koiria voi myös joutua hoitamaan eri tavalla ja ne eivät välttämättä ole niin helppoja kuin tavalliset myytävänä olevat koirat.

Monesti on kuitenkin mahdollista löytää hyvä koira myös muista foorumeista. Luovutettavan koiran perheelle on voinut tulla esimerkiksi yllättävä allergia tai koira ei ole jostain muusta syystä sopinut henkilölle. Tällaisesta koirasta voi saada itselleen tai perheelleen erittäin hyvän perheenjäsenen.

Lopuksi

Koiran hankinta on kuitenkin yleensä tuuripeliä ainakin terveyden suhteen. Rotu, koko ja periytyvät sairaudet vaikuttavat paljon siihen, miten terveen koiran voi todennäköisesti saada. On siis hyvä käyttää tutkimiseen riittävästi aikaa ja miettiä, millaisen koiran oikeasti haluaa. Koirista voi myös lukea lisää LuminaBlog sivustoilla. Voi olla parasta ostaa ihan tavallinen koira, joka sopii itselle tai perheelle. Tärkeintä on, että muistaa koiran olevan perheenjäsen, jota kohdellaan kuten muitakin perheessä.


Lisää Verkkokaupat