8 Yritykset

Ruokavalio & Terveys

...
    Yritykset

    Ruokavalio & Terveys

    Laihdutus- ja hyvinvointiteollisuus koostuu ruokavaliosuunnitelmia kehittävistä yrityksistä ja ravintolisien valmistajista. Lihavuusasiantuntijoilla ja lääkäreillä on myös tärkeä rooli hyvinvointiteollisuudessa. Painonpudotusala kukoistaa maailmanlaajuisesti, koska liikalihavuus on yleistä ja sen mukana tulee terveysongelmia, puhumattakaan ylipainoisten ihmisten kohtaamasta häpeästä ja psykologisesta stressistä. Tee-se-itse-dieetit ovat valloittaneet painonhallinan alan. Ruokavalioista on nykyään saatavilla enemmän tietoa ruokailutottumuksista fyysiseen kuntoon. Jopa online-tukiyhteisöt tarjoavat henkilökohtaista elämäntapa-apua, ja online-anonymiteetin etu tekee niistä aidompia. Liikalihavuusleikkaukset ovat myös lisääntynyt viimeisen vuosikymmenen aikana, ja se on painonpudotustekniikka, joka nopea tapa saavuttaa tuloksia. Ateriankorvikkeet on edelleen suosittu ravitsemusterapeuttien keskuudessa vähittäiskauppiaiden ja ruokavalioyhtiöiden mukaan, kun taas reseptilääkkeet ovat lähes poistuneet markkinoilta. Keinotekoisia makeutusaineita sisältävien dieetti- ja virvoitusjuomien valmistajien myynti on laskenut, koska kuluttajat eivät enää syö näitä tuotteita.

    Painonhallinnan ja hyvinvoinnin ala on täynnä väärää tietoa, erityisesti tietoa on väärillä väitteillä painonpudotuksen ja terveellisen elämäntavan eduista ja seurauksista. Nämä väitteet ovat saaneet monet terveyden ja hyvinvoinnin alan yhteisöt ryhtymään toimiin harhaanjohtavia vääriä väitteitä vastaan. Vaikka toimiin ryhdytään yrityksiä vastaan, jotka kertovat väärää tietoa laihdutuksesta tai ruokavalioista, kuluttajien on suodatettava verkossa pois roskapostiyritykset, jotka väittävät tarjoavansa tehokkaita ruokavalio-ohjelmia. 

    Ravitsemustieteessä ruokavalio on ihmisen syömän ruoan summa. Sana ruokavalio tarkoittaa usein tietyn ruoan käyttöä terveyteen tai painonpudotukseen liittyvistä syistä (vaikka nämä kaksi termiä liittyvät usein toisiinsa). Vaikka ihmiset ovat kaikkiruokaisia, jokaisessa kulttuurissa ja jokaisessa ihmisessä on tiettyjä ruokia koskevia mieltymyksiä tai tabuja. Tämä voi johtua henkilökohtaisista mieltymyksistä tai eettisistä syistä. Yksilölliset ruokailutottumukset voivat olla enemmän tai vähemmän terveellisiä. Täysipainotteinen ruokavalio edellyttää vitamiinien, kivennäisaineiden, välttämättömien aminohappojen saantia ja imeytymistä proteiineista, ja välttämättömiä rasvahappoja rasvaisista ruoista sekä ruokaenergiaa hiilihydraattien, proteiinien ja rasvojen muodossa. Ruokavaliolla ja valinnoilla on tärkeä rooli elämänlaadun, terveyden ja pitkäikäisyyden kannalta.