4 Yritykset

Luotot & Lainat

...
    Yritykset

    Luotot & Lainat

    Henkilökohtainen laina on rahaa, jonka lainaat pankilta, luottoyhtiöltä tai verkkolainanantajalta ja maksat takaisin kiinteissä kuukausierissä, sovitussa ajassa. Vaikka yleensä on parasta käyttää säästöjäsi tai hätärahastoasi odottamattomien kulujen kattamiseen, henkilökohtaiset lainat voivat olla hyvä vaihtoehto ei-harkinnanvaraisiin hankintoihin tai menoihin. Suurin osa henkilökohtaisista lainoista on vakuudettomia, mikä tarkoittaa, että ne eivät tarvitse lainalle takuita. Lainanantajat päättävät, haluavatko he antaa sinulle vakuudettoman lainan luottohistoriasi, muiden velkojen ja tulojesi perusteella. Jos et ole oikeutettu vakuudettomaan lainaan, sinulle voidaan tarjota vakuudellinen laina tai henkilötakauksella oleva laina. Vakuudellisten lainojen takana on jokin omaisuus, kuten kotisi tai autosi, ja lainanantaja voi saada rahat takaisin vakuuden kautta, jos laiminlyöt maksut. Henkilötakauksella olevilla lainoilla takaa lainan toinen hakija, jolla on vahva luottoprofiili; hän on vastuussa maksamatta jättämisestä. Muita henkilökohtaisia ​​lainoja ovat kiinteäkorkoiset lainat, joissa korko- ja kuukausimaksusi pysyvät samoina, tai vaihtuvakorkoiset lainat, joissa korko ja maksut muuttuvat.

    Termi "laina" tarkoittaa uuden rahan lainausprosessia. Yksityislainojen alkuperä viittaa tässä otettujen henkilölainojen määrään, ei yksityislainan ottaneiden määrää. Esimerkiksi, jos joku ottaa kaksi henkilökohtaista lainaa vuoden aikana, tuloksena on kaksi lainaa. Henkilökohtaisten lainojen määrä on näkökohta, jonka ekonomistit ottavat huomioon mitatessa talouden tilaa. Kun talous on hyvä, henkilökohtaisten lainojen määrä pysyy yleensä vakiona tai voi jopa kasvaa. Mutta kun talous on huonolla tolalla, henkilökohtaisten lainojen määrä yleensä laskee.

    Henkilökohtainen laina vaikuttaa luoton saamiskykyyn yhtä paljon kuin mikä tahansa muu luotto. Ajoissa tehdyt maksut kertovat hyvästä luottohistoriasta, kun taas maksuviivästykset voivat vahingoittaa luottohistoriaasi, jos niistä ilmoitetaan perintätoimistolle. Luoton hakeminen vaikuttaa myös luottohistoriaan. Useimmat lainanantajat tarjoavat prosessia, joka ei vaikuta luotonsaantikykyyn. Toisten luotonantajien kanssa haetut luotot näkyvät luotonhakuhistoriassa vähintään puoli vuotta.